Jeg købte i 2014 et Sony SLT A65V kamera med tilhørende manual på 217 sider.
Jeg havde en ide med, hvad jeg ville bruge det til og har stadig, men da jeg mangler rutine må jeg rådføre mig med manualen, hver gang der skal prøves noget nyt eller laves små justeringer.
Så for at komme igang bliver der nu taget billeder, hvergang lejligheden byder sig og så må jeg lære af de fejl der bliver lavet. :)
For at siden kan lukke op, er billederne ikke helt optimale, men giver dog et ok indtryk.

Denne side bliver brugt lidt som en blog over diverse udfordringer jeg har haft hen af vejen, så jeg om 10 - 15 år kan sidde i gyngestolen, kikke tilbage og smile lidt.

 


Her på turen til Barsø er udfordringen, hvor skal focus være....kameraet har sin egen mening, håber vi snart bliver enige for det tager for lang tid og øjeblikket ændre sig hurtigt og det gode billede er væk.
 

Hos Laura
blev "sportsknappen" prøvet af. Piece of cake tænkte jeg. Man trækker motivet ind og trykker på knappen og så ruller de perfekte billeder ind på række.
Det gør de så bare ikke lige. Man vil jo gerne ha' billedet taget i de rigtige vinkler, perfekt focus og lys. Her snakker vi splitsekunder, når dyret er i bevægelse. Også at man må ikke være fedtet når man køber objektiv og kort, man skal kunne trække en del ind og kortet skal kunne lagre 2000 billeder som minimum. Så her blev nybegynderen temmelig meget klogere.
 

Vi fik besøg fra Tyskland af 2 dejlige mennesker og deres to skønne hunde. Den sorte er efterhånden blevet 12 år og er født her på gården. Den røde er stadig ung og frisk og venter på at mor skal smide frisbien. Så skal man jo helst have motivet midt i billedet, men hvad betyder det at vovsen er lidt til højre for midten, når den nu har så skønt et udtryk. Det er så også bamsen her som er lagt ind på indexsiden for igen, han har bare så meget udtryk.
 
 

I august blev der tid til en tur i regnskoven. I sommerfugleafdelingen var det umuligt at tage billeder da glasset duggede til. De skarpe fotografer siger at man løser problemet ved at holde kameraet under håndtørren ude på toilettet så det bliver tempereret, men det fandt jeg først ud af da vi var kommet hjem. Men der bliver nok en næste gang.

 
 
Der er udfordringer i at fotografere i haller. Der mangler lys. Jeg smuttede forbi NHR rideklub for lige at prøve udstyret af. Pigerne var så søde at lade mig mig stå inde i hallen. Så måtte jeg gøre hvad jeg kunne, for ikke at stå i vejen.
 
 
Det blæste, regnede og var mega koldt. Fingrene blev stive, man rystede af kulde når man stod stille. Ikke de bedste betingelser for gode billeder. Men alligevel var der mødt så mange med kameraer op til clinic med Karsten Jordt hos Mona, at rytterne følte sig lidt som moviestars derinde på banen. Så her var Paint Shop Pro X7 min ven.
 
 
EQUUS afholdt et lille western stævne i August 2015. Det var super hyggeligt. Så er der igen mulighed for at øve fotografering i dårlige lysforhold.
 
 
Forår. Forår er japanske kirsebærtræer som springer ud. Æbletræer, tjørn, syrener...... mappen her bliver proppet med blomstrene træer og grene.
 
Juni 2016
På en dejlig junidag, fik jeg taget et billede af disse skønne unge mennesker. Tak fordi i gad lege med .
 
Juli 2016
Billeder af blomser i bl.andet min have. Elsker kabrifolier, så de vil være rigt repræsenteret i dette album.
 
August 2016. Tur til Givskud. Det småregnede og der var ikke mange løver at se.
 
Besøg hos Mona.
 
2016-udgaven af Søndervig Sandskulpturfestival
Temaet er safari i Afrika.
Lidt efterårsstemning. Og vinterbilleder. Taget på tur i skoven med kameraet.
Tidligt op en dejlig lørdag morgen, for at tage billeder af nattens frost, inden solen varmer den væk. Og andre billeder taget igennem vinteren.
Så fik jeg taget de første billeder i mørke. På denne side sætter jeg billeder ind med solop og nedgange, skumringsbilleder og lign.
Jogge er uundværlig når der skal testes nye indstillinger eller objektiver. Han posere scenevant rundt på marken og stråler over hele femøren når han får at vide at han er dygtig. Dette bliver Jogges faste album.
Når det er mørkt og koldt udenfor, kan det være svært at finde motiver. Derfor prøver jeg at tage tage lidt billeder indenfor. Det skal helst være billeder i naturligt lys og ikke for opstillede. Gerne billeder når personerne har glemt jeg er der.